Per segon any BGEO va estar present a la gran cita de la innovació i les ciutats intel·ligents, l’Smart City Expo World Congress celebrat a Barcelona els dies 15, 16 i 17 de novembre. BGEO va presentar als visitants de l’estand les principals novetats que incorporarà la versió 2.0 de Giswater, l’eina open source per la gestió integral del cicle de l’aigua que serà alliberada en les properes setmanes.
L’Smart City Expo World Congress aplega més de 15.000 visitants de més de 100 països i 500 ciutats que volen conèixer les darreres solucions intel·ligents per donar més i millor serveis als ciutadans d’arreu del món. Va ser, per tant, el marc idoni perquè BGEO pogués mostrar els seus serveis relacionats amb la gestió intel·ligent de l’aigua i el sanejament basats en la tecnologia Giswater. Els professionals que es van acostar a l’estand de BGEO van poder conèixer de primera mà quines seran les principals novetats que incorporarà la versió 2.0 de Giswater, que ha de ser alliberada en les properes setmanes. Cal recordar que Giswater és una eina desenvolupada íntegrament en codi obert i que, per tant, pot ser descarregada, modificada i distribuïda sense cap cost ni restricció.
Aquest ha estat el segon any que BGEO ha tingut presència en aquest saló de referència mundial, i un cop més ha tingut el seu estand en l’espai que l’Ajuntament de Barcelona cedeix en condicions avantatjoses a empreses locals que destaquen per la seva oferta. A més, es dóna la circumstància, que en el darrer any, BGEO ha estat col·laborant intensament amb l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa pública BCASA per desenvolupar un sistema intel·ligent d’anàlisi del clavegueram per a la ciutat de Barcelona.
Giswater i BGEO també van tenir una participació destacada en el saló internacional iWater sobre el cicle integral de l’aigua que se celebra simultàniament i en un escenari annex al de l’Smart City Expo World Congres. En el marc d’aquest saló, el soci-director de BGEO i membre de Giswater, Xavier Torret, va realitzar una conferència titulada “Smart Water: Tecnologies oberts per a la gestió del cicle de l’aigua”, durant la qual va demanar a administracions i empreses que apostessin per la innovació mitjançant tecnologies i dades obertes per poder compartir informació, solucions, coneixement i riquesa.