Albert Bofill comparteix el seu primer semestre laboral de 2020.
L’Albert Bofill, responsable de releases, documentació i manteniment de versions en producció de Giswater, considera que ha estat un primer semestre molt carregat de feina. Giswater no s’atura i cada dia es treballa per millorar el programa, afegint noves i millors prestacions, així com intentant aconseguir un programa estable i robust per tal de minimitzar els errors o problemes que pugui troba-se l’usuari.
Una de les principals tasques és la de coordinar els diferents actors entren en joc en el desenvolupament de Giswater. Durant aquest primer semestre de 2020 s’ha aconseguit estabilitzar molt la versió 3.3. S’han anat alliberant diferents versions amb petites millores demanades pels clients i usuaris de Giswater. L’Albert ha ajudat en el desenvolupament d’aquestes millores i s’ha encarregat d’alliberar les noves versions.
Durant els últims mesos, també ha contribuït en la preparació de la nova versió Giswater 3.4, que encara no ha estat alliberada a la pàgina web oficial, però ja és tota una realitat i des de l’equip de BGEO creiem que serà una versió molt estable i millorada, sobretot a nivell de rendiment i usabilitat.
L’Albert s’ha encarregat també d’actualitzar les versions de la gran majoria de clients que utilitzen Giswater en entorn corporatiu, donant el suport necessari en cas de dubtes o problemes relacionats amb el programa i coordinant amb la resta de l’equip la resolució d’errors.
Durant els mesos de maig i juny va participar en els webinars sobre Giswater, realitzant una demostració pràctica del funcionament d’algunes de les característiques del programa. Aquests dos webinars gratuïts en llengua castellana van tenir molt d’èxit i van enfocar-se al públic de la península Ibèrica i a l’Amèrica Llatina.
També ha impartit diferents cursos sobre el funcionament de QGIS + Giswater per a diferents clients nous o usuaris ja habituals que necessitaven conèixer algun dels mòdul específics del programa i que habitualment són més complicats d’aprendre. Addicionalment, també va participar una breu formació sobre llenguatge SQL dedicada especialment als membres de la Giswater Association.
Per acabar, també cal destacar la gran implicació en un desenvolupament addicional que s’ha estat treballant amb un client per la creació d’un mòdul de planificació de visites a la xarxa i realització per parts dels operaris a camp amb un dispositiu mòbil en connexió directe amb la base de dades. Aquest mòdul combina perfectament el servei d’escriptori que ofereix Giswater amb una solució web per veure la xarxa i poder fer-hi diferents accions en temps real, de forma que el personal d’oficina té accés automàticament a les dades recollides a camp.